2024. júl. 28 – aug. 4.

Személyesen kísért szemlélődő LGY Tariska Eszterrel

A hangsúly Isten jelenlétének egyszerű – „egy-ügy-ű” – megtapasztalásán van, szavak és gondolatok nélkül. Ennek gyakorlása a természetben töltött szemlélődéssel kezdődik: ítéletmentesen, érzékelve, észlelve azt, ami van. Testem, a Szentlélek temploma észlelésével, légzési gyakorlatokkal egyszerűsödöm le arra, hogy éberen időzzek Isten jelenlétében, majd a Jézus-ima gyakorlásával átadom magam az Ő imádására, szolgálatára.

Amikor oda tudok figyelni a csend szavára, amikor „hangját hallatja” a csend, akkor találkozni tudok a legmélyebb Valósággal, és már nincs szükségem se gondolatokra, se szavakra, se képekre. Meg tudok nyílni a bennem lakozó Isten előtt. Az igazi csend elvezet az igaz Istenhez.

A Jézus-ima célja az értelem szabadsága és az akarat békéje Isten szavának/nevének igézetében (Katolikus lexikon).

Információ

Érkezés napján 16 órára várjuk a jelentkezőket;

távozás napján reggeli után búcsúzunk el a lelkigyakorlatozóktól.

Csoportos lelkigyakorlat
Szemlélődő, meditációs

Helyszín

Gyertek, nézzétek meg! (B1 épület az utcáról)
Gyertek, nézzétek meg! (B1 épület az utcáról)

A Betlehem Ház B1 és B2 épületből áll.

Betlehem”, magyarul a „Kenyér Háza”, szemlélni tanít a kenyér színében, az Igében, az   emberben és a közösségben jelenlevő Istent.

A 2015 tavaszán átadott lelkigyakorlatos ház Magyarország második legmagasabban fekvő (610 m), egyik legszebb településén helyezkedik el. 2020-ban kibővült a Ház (B1) a szomszédjában levő épülettel (B2).

Felkínáljuk a helyszín-adta „hegyi kilátásokat”, Isten beszédes csendjét a teremtésben és a természetközelséget a Teremtő sokatmondó hallgatásával.

Lelkigyakorlatok, kurzusok, elcsendesedés, pihenés során igyekszünk teret adni Isten Lelkének, aki feltárja az igazságot, és gyakoroltatja is azt, hogy Isten Igéjének befogadásával gyógyítsa kapcsolatrendszerünket, rendezze életünket.

Meg- és kihívjuk Vendégeinket az EGÉSZ-ség (az ember fizikai, pszichés, spirituális dimenziói gyógyulásának, harmóniájának) irányába.

 

Betlehem Katolikus Lelkigyakorlatos Ház és Üdülő

Szent Ferenc Kisnővérei