2023. máj. 22 – 25.

“Le is Út, fel is Út” Lelkigyakorlat idősödőknek

Aki szívesen nézne rá a szokottnál mélyebben az öregedéssel járó veszteségeire és egy-ÚT-tal annak jó lehetőségeire, azt várjuk szeretettel.

Lefelé is visz a hanyatlás, gyengülés útja, de felfedezhetjük, hogy igazából felfelé visz az Út, aki valójában Jézus.

Információ

Kezdés: 5-én Miskolcon (Ötödik utca 1.) érseki szentmisével Teréz anya nővéreinél 16 órakor, majd közös felutazás a hegyre

Zárás: 8-án 16 órakor

Csoportos lelkigyakorlat
Gyászolás, veszteség

Helyszín

Gyertek, nézzétek meg! (B1 épület az utcáról)
Gyertek, nézzétek meg! (B1 épület az utcáról)

A Betlehem Ház B1 és B2 épületből áll.

Betlehem”, magyarul a „Kenyér Háza”, szemlélni tanít a kenyér színében, az Igében, az   emberben és a közösségben jelenlevő Istent.

A 2015 tavaszán átadott lelkigyakorlatos ház Magyarország második legmagasabban fekvő (610 m), egyik legszebb településén helyezkedik el. 2020-ban kibővült a Ház (B1) a szomszédjában levő épülettel (B2).

Felkínáljuk a helyszín-adta „hegyi kilátásokat”, Isten beszédes csendjét a teremtésben és a természetközelséget a Teremtő sokatmondó hallgatásával.

Lelkigyakorlatok, kurzusok, elcsendesedés, pihenés során igyekszünk teret adni Isten Lelkének, aki feltárja az igazságot, és gyakoroltatja is azt, hogy Isten Igéjének befogadásával gyógyítsa kapcsolatrendszerünket, rendezze életünket.

Meg- és kihívjuk Vendégeinket az EGÉSZ-ség (az ember fizikai, pszichés, spirituális dimenziói gyógyulásának, harmóniájának) irányába.

 

Betlehem Katolikus Lelkigyakorlatos Ház és Üdülő

Szent Ferenc Kisnővérei