2022. dec. 22 – 26.

Karácsony a bükki Betlehemben

  • A megtestesülés titkának szemlélésére hív.
  • Loyolai Szent Ignác Lelkigyakorlatain alapul
  • A Szentlélekre – mint Vezetőre – nyitottan, kiteszem magam az Igének.
  • Bizalommal engedem, hogy a csendben hasson rám a kinyilatkoztatott – ma is teremtő, átalakító erejű – Szó, abban a hitben, hogy  az Ige nem tér vissza dolgavégezetlenül. (vö. Iz 55, 10-11)
Információ
  • Érkezés: a kezdés napján 16.00-17.00
  • Távozás: a LGY utolsó napján napján reggeli után: 9.00
Egyénileg kísért lelkigyakorlat
Fotó

Helyszín

Gyertek, nézzétek meg! (B1 épület az utcáról)
Gyertek, nézzétek meg! (B1 épület az utcáról)

A Betlehem Ház B1 és B2 épületből áll.

Betlehem”, magyarul a „Kenyér Háza”, szemlélni tanít a kenyér színében, az Igében, az   emberben és a közösségben jelenlevő Istent.

A 2015 tavaszán átadott lelkigyakorlatos ház Magyarország második legmagasabban fekvő (610 m), egyik legszebb településén helyezkedik el. 2020-ban kibővült a Ház (B1) a szomszédjában levő épülettel (B2).

Felkínáljuk a helyszín-adta „hegyi kilátásokat”, Isten beszédes csendjét a teremtésben és a természetközelséget a Teremtő sokatmondó hallgatásával.

Lelkigyakorlatok, kurzusok, elcsendesedés, pihenés során igyekszünk teret adni Isten Lelkének, aki feltárja az igazságot, és gyakoroltatja is azt, hogy Isten Igéjének befogadásával gyógyítsa kapcsolatrendszerünket, rendezze életünket.

Meg- és kihívjuk Vendégeinket az EGÉSZ-ség (az ember fizikai, pszichés, spirituális dimenziói gyógyulásának, harmóniájának) irányába.

 

Betlehem Katolikus Lelkigyakorlatos Ház és Üdülő

Szent Ferenc Kisnővérei