2024. máj. 15 – 19.

Gyógyító Lelkigyakorlat a Kisnővérekkel és Szabó József atyával

Ez a lelkigyakorlat meghív Isten gyógyító szeretetének mélyebb megtapasztalására a liturgiában, az eucharisztiában, az igében, a csendben, a személyes és közös imában, a hívő közösségben:

„A szeretet nem merül ki, hanem túlárad. Forrásvíz, mely kimeríthetetlen vizekből táplálkozik. Félreértés, ha a jóra törekvés állandó elvárássá, túlzott követeléssé, kényszerré alakul, amelynek fanyar gyümölcse az elégedetlenség.” (vö. Willi Lambert SJ)

Csoportos lelkigyakorlat
Gyászolás, veszteség

Helyszín

Gyertek, nézzétek meg! (B1 épület az utcáról)
Gyertek, nézzétek meg! (B1 épület az utcáról)

A Betlehem Ház B1 és B2 épületből áll.

Betlehem”, magyarul a „Kenyér Háza”, szemlélni tanít a kenyér színében, az Igében, az   emberben és a közösségben jelenlevő Istent.

A 2015 tavaszán átadott lelkigyakorlatos ház Magyarország második legmagasabban fekvő (610 m), egyik legszebb településén helyezkedik el. 2020-ban kibővült a Ház (B1) a szomszédjában levő épülettel (B2).

Felkínáljuk a helyszín-adta „hegyi kilátásokat”, Isten beszédes csendjét a teremtésben és a természetközelséget a Teremtő sokatmondó hallgatásával.

Lelkigyakorlatok, kurzusok, elcsendesedés, pihenés során igyekszünk teret adni Isten Lelkének, aki feltárja az igazságot, és gyakoroltatja is azt, hogy Isten Igéjének befogadásával gyógyítsa kapcsolatrendszerünket, rendezze életünket.

Meg- és kihívjuk Vendégeinket az EGÉSZ-ség (az ember fizikai, pszichés, spirituális dimenziói gyógyulásának, harmóniájának) irányába.

 

Betlehem Katolikus Lelkigyakorlatos Ház és Üdülő

Szent Ferenc Kisnővérei