2023. máj. 26 – 28.

Énekelhetem zsoltáraimat - Zsolozsma kurzus a Kisnővérekkel

„Hálatelt szívvel énekeljetek zsoltárokat, himnuszokat és ihletett dalokat Istennek!” (Kol 3,16)

Gyakorlati segítséget szeretnénk nyújtani azoknak, akik szerzetesi vagy más egyházi közösségük zsolozsmázását kívánják gazdagítani egy - bükki és ferences ihletésű - kurzuson való részvételükkel. Énekelni szerető és a saját közösség által küldött nőket és férfiakat várunk, akik vállalják, hogy közösségüket segítik, lelkesítik a zsolozsmázás énekes módjára. Himnusz- és zsoltárdallamokat tanulunk közösen, illetve egyszerű hanganyagot is készítünk az otthoni gyakorlás további megsegítésére. A zeneiskolai és hangszertudás előny, de nem feltétele a részvételnek.

Információ

Érkezés csütörtökön 16 órakor

Távozás vasárnap 15 órakor

A kurzus vezetői:

Czopf Éva Klára nővér (zenetanár és kántor) és Hidasi Viktória Veronika nővér

Jelentkezés: betlehemlgyh@gmail.com; Tel.: +36 30 6768 790

Jelentkezési határidő: 2023. 05. 15.

Csoportos lelkigyakorlat
Művészeti
Fotó

Helyszín

Gyertek, nézzétek meg! (B1 épület az utcáról)
Gyertek, nézzétek meg! (B1 épület az utcáról)

A Betlehem Ház B1 és B2 épületből áll.

Betlehem”, magyarul a „Kenyér Háza”, szemlélni tanít a kenyér színében, az Igében, az   emberben és a közösségben jelenlevő Istent.

A 2015 tavaszán átadott lelkigyakorlatos ház Magyarország második legmagasabban fekvő (610 m), egyik legszebb településén helyezkedik el. 2020-ban kibővült a Ház (B1) a szomszédjában levő épülettel (B2).

Felkínáljuk a helyszín-adta „hegyi kilátásokat”, Isten beszédes csendjét a teremtésben és a természetközelséget a Teremtő sokatmondó hallgatásával.

Lelkigyakorlatok, kurzusok, elcsendesedés, pihenés során igyekszünk teret adni Isten Lelkének, aki feltárja az igazságot, és gyakoroltatja is azt, hogy Isten Igéjének befogadásával gyógyítsa kapcsolatrendszerünket, rendezze életünket.

Meg- és kihívjuk Vendégeinket az EGÉSZ-ség (az ember fizikai, pszichés, spirituális dimenziói gyógyulásának, harmóniájának) irányába.

 

Betlehem Katolikus Lelkigyakorlatos Ház és Üdülő

Szent Ferenc Kisnővérei